Осъдена за убийство обжалва осем годишна присъда пред Апелативния съд
Автор: Екип Burgas24.bg 09:34 / 07.10.2008Коментари ()1739
© Burgas24.bg
Състав на Апелативен съд Бургас разгледа ВНОХД по жалба на Вяра Маринова Иванова. Подсъдимата обжалва наложената й присъда от 8 години лишаване от свобода по обвинение за умишлено убийство (чл. 115 НК).

На 4 септември 2007 година в Бургас, след скандал, вследствие на силно раздразнение подсъдимата е умъртвила чрез нанасяне на удар с кухненски нож в областта на корема приятелката си Таня Герчова Начева. Двете били в силно обтегнати отношения, като пострадалата имала намерение да се изнесе от общата квартира в работническото общежитие в к/с Славейков - Бургас. Силната ревност на подсъдимата била провокирана от пострадалата вечерта преди убийството. След употреба на алкохол, Иванова не е успяла да овладее гнева си, блъска на земята приятелката си и нанася удар с кухненски нож в областта на корема. Смъртта настъпва след силен кръвоизлив.

Пред Апелативния съд Вяра Иванова не оспорва фактите по случилото се, но твърди, че не е имала умисъл да убие Начева. Всичко е станало случайно, според нея, в резултат на афект.

Защитата моли, съдът да преквалифицира деянието и намали наложената присъда. Съдебният състав ще се произнесе с решение по делото в законовия едномесечен срок.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Osudena-za-ubiistvo-obzhalva-osem-godishna-prisuda-pred-Apelativniya-sud-61714
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.