Общинските съветници от “Атака” няма да участват на конференция за петролопровода в Александруполис
Автор: Екип Burgas24.bg 14:48 / 04.09.2008Коментари ()1192
На 2 септември т.г. Община Александруполис покани кмета Димитър Николов и целия общински съвет на Бургас за участие в съвместна конференция с кмета и съветниците на гръцката община. Конференцията трябва да се състои на 19 и 20 септември в гр. Александруполис, Република Гърция, това се казва в съобщение до медиите на ПП "Атака". Публикуваме и останалата част от писмото:

Основна тема на мероприятието е петролопроводът Бургас - Александруполис в следните аспекти:

•последствия от изграждането на петролопровода (околна среда, намаление на безработицата, финансов напредък)

•дискусия относно петролопровода (проблеми, моментна ситуация, бъдещи перспективи)

Общинските съветници от "Атака" - Бургас благодарим за поканата на любезните домакини - кмета и общинските съветници на Александруполис, но заявяваме, че няма да участваме във форума по две основни причини:

Първо: Наша последователна позиция е, че въпросът с изграждането на петролопровода не е предрешен. Засега няма никаква яснота нито за конкретното трасе на тръбопровода, нито за начините за разтоварване на танкерите, нито за мерките за безопасност и опазване на околната среда, няма финансово-икономически анализ за отражението на проекта върху туризма и цялата българска икономика. Не е направена и оценка за въздействието върху околната среда. Тоест проектът Бургас - Александруполис тепърва ще бъде предмет на дискусия между бургаските граждани и местните власти от една страна и правителството (включително и бъдещото) на Република България.

По тази причина не смятаме за своевременно провеждането на подобна междуообщинска конференция.

Второ: "Атака" бе инициатор на референдума, при който 50 000 бургаски граждани, тоест близо 98 процента от гласувалите, казаха категорично "не" на този неизгоден и опасен за България проект. Ние уважаваме своите съграждани и твърдо защитаваме тяхната позиция и техните интереси.

Призоваваме колегите си от другите групи общински съветници също да откажат участие в конференцията. Особено тези, които само преди няколко месеца многократно и публично определяха проекта Бургас - Александруполис като безумен и крайно неизгоден за Бургас и България.
Така заедно ще спестим на бургаския бюджет значителна сума за пътни, командировъчни и т.н.


В същото време декларираме, че нашият отказ да участваме в конференцията в никакъв случай не бива да се приема като отказ от сътрудничество с община Александруполис. Ние подкрепяме и ще подкрепяме развитието на приятелски отношения между общините Александруполис и Бургас (културни, социални, икономически, туристически) и още веднъж благодарим за поканата на Община Александруполис.




Още по темата: общо новини по темата: 305
13.12.2017 »
06.07.2017 »
24.02.2017 »
16.02.2017 »
14.02.2017 »
13.02.2017 »
предишна страница [ 1/51 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obshtinskite-suvetnici-ot-Ataka-nyama-da-uchastvat-na-konferenciya-za-petroloprovoda-v-Aleksandrupolis-57872
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.