Представят първия експонат за Музея на транспорта в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:26 / 03.06.2015Коментари ()1752
©
Утре, от 10:30 ч. в автобусно депо на "Бургасбус" ЕООД, ще се състои официална церемония за въвеждане в експлоатация на обект "Инженеринг (проектиране и строителство) за реконструкция на Депо, Дизел и Метан станция" по проект "Интегриран градски транспорт на Бургас". Участие ще вземат: кметът на Община Бургас - Димитър Николов; заместник-кметът по финанси, бюджет и икономика на Община Бургас - Красимир Стойчев и управителят на "Бургасбус" ЕООД - инж. Петко Драгнев.

Реконструкцията и модернизацията на автобусното депо на оператора на градския транспорт "Бургасбус" ЕООД, е основен компонент по проекта. Изпълнените дейности включват: ремонт на автобусно депо и работилница; въвеждане на мерки за енергийна ефективност на административната сграда на Бургасбус; изграждане на ведомствена дизел и метан станция, предназначена за обслужването на автобусния парк. В резултат на проекта са създадени модерни условия, отговарящи на европейските стандарти за техника и безопасност, за ремонт и поддръжка на автобусния парк.

На официалната церемония ще бъде представен първият експонат за Музея на транспорта в Бургас - реновиран автобус Чавдар 11 М3, произведен през 1979 г. в Ботевград.

Проект "Интегриран градски транспорт на Бургас" е на обща стойност 130 894 784,10 лв. и се финансира по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007 - 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България. Успешното изпълнение на проекта ще доведе до създаване условия за подобрена мобилност за хората, намаляване на задръстванията и емисиите на вредни газове, подобряване безопасността на градския транспорт.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Predstavyat-purviya-eksponat-za-Muzeya-na-transporta-v-Burgas-561508
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.