Консумацията на ядки при бременност предпазва децата от алергии
Автор: Екип Burgas24.bg 07:47 / 26.12.2013Коментари ()591
©
Много по-малка е вероятността децата да развият алергия към ядките, ако майките им са консумирали ядки по време на бременността. Това показва последно проучване, проведено сред 8000 деца и техните майки. Досега се смяташе, че консумацията на ядки по време на бременност не е полезна.

Проучването обаче показва, че не трябва да се избягва яденето на ядки, но и не трябва да се прекалява. Съветите на учените са бременните жени да хапват орехи, бадеми, фъстъци, кашу, лешници. Смята се, че по този начин, те ще предпазят децата си от бъдещи алергии. Освен това ядките са част от здравословната диета на младите майки, тъй като съдържат полезни вещества, напомнят специалистите.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Konsumaciyata-na-yadki-pri-bremennost-predpazva-decata-ot-alergii-470872
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.