Работодатели доволни от студентите на БСУ в проведени практики
Автор: Екип Burgas24.bg 14:40 / 19.12.2013Коментари ()2056
© Burgas24.bg
Бивши и настоящи студенти от
Бургаски свободен университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Представители на Община Бургас, Бусофт инженеринг, Административен съд - Бургас, адвокатски и нотариални кантори и др. присъстваха на среща по проект BG05PO001 - 3.3.07-0002 "Студентски практики".

Проектът е съфинансиран от Европейския социален фонд по ОП "Развитие на човешките ресурси", стартира през юни 2013 г. и следва да продължи до края на октомври 2014 г. Над 500 студенти от БСУ имат сключени договори за стаж със 150 работодателски организации от цялата страна. Целта е студентите да придобият практически опит в реална работна среда, като им се предоставя индивидуална стипендия в размер на 480 лв. за 240 ч. отработени часа на всеки практикант, както и средства за възнаграждения на менторите от страна на работодателите.

Първите 250 студенти получиха своите удостоверения за проведена студентска практика в присъствието на своите работодатели, ментори, академични наставници. Документът е издаден и подписан съответно от Министерството на образованието и науката и от ректора на БСУ. Удостоверенията бяха връчени от деканите на центровете.

Според зам.-ректора доц.д-р Милен Балтов практическото обучение на студентите от БСУ е изключително успешно и резултатно. Стипендиите за практика, изплатени до момента, са на обща стойност над 100 хил. лв.

Най-радващото е, че на част от студентите са предложени трудови договори за постоянна работа от обучаващите организации, на друга част - летни стажове и практики.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Rabotodateli-dovolni-ot-studentite-na-BSU-v-provedeni-praktiki-470126
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.