Бургаски младежи посетиха Комисията за защита от дискриминация
Автор: Екип Burgas24.bg 11:39 / 11.12.2013Коментари ()823
©
Бургаски младежи от клуб "Младежта е толерантност" към Център за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе" с ръководители Велчо Михалев и Таня Николова, и ученици от клубовете "Млад европеец" и "Журналистика" с ръководители Жани Любомирова и Николина Стоянова към Общински детски комплекс посетиха вчера Комисията за защита от дискриминация. Поводът на визитата беше Ден на отворените врати по случай Международния ден за правата на човека - 10 декември, който се организира в регионалния офис на комисията на ул. Филип Кутев 26.

Децата бяха посрещнати от Ирина Иванова, регионален представител на комисията в Бургас. Те бяха запознати с основните си човешки права, приети от Хартата за правата на човека. При огромен интерес премина и дискусията по филмите "Уроци по толерантност", където бяха обсъдени конкретни ситуации на различни видове дискриминация и начина им на разрешаване.

Сред младите хора бяха секретарят на Областна администрация Бургас - Севим Неджатиева и д-р Люба Павлова от РЗИ-Бургас и други граждани.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaski-mladezhi-posetiha-Komisiyata-za-zashtita-ot-diskriminaciya-468646
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.