12 000 лв. награда за разпознаване на обирджии на бургаски ресторант
Автор: Екип Burgas24.bg 09:17 / 11.12.2013Коментари ()5504
©
Валентин Димитров, собственик на ресторант "Златна котва", който бе разбит, обяви награда от 12 000 лева за този, който разпознае крадците. Обирът е записан от охранителните камери в заведението. На тях се вижда ясно целият екшън на 9 декември т.г. в 4.04 часа, съобщава "Флагман". Крадците са подготвени с инструменти и най-вече са запознати с обстановката и помещенията в ресторанта, намиращ се на входа на Морската градина - един от символите на старата бохема на града. Наясно са къде точно стоят парите.

Обирът трае 10 минути. На една от охранителните камери се вижда как кола спира отстрани на "Златна котва", в близост до денонощния магазин "Абсолют", това е крайморският булевард. Единият й стоп не свети. Шофьорът изчаква 1-2 минути, след което от нея излизат двама с маски. Бандитите започват да разбиват първия страничен прозорец.

Отнема им време. Колата през това време е с включени фарове. Маскираните влизат, минават покрай стълбата, качват се на втория етаж и се отправят към детския кът. Именно през него се преминава, за да се стигне до стаята на управителя. След като влизат там, разбиват за секунди касата и вземат парите. Сумата е точно 8580 лева, отделена е за заплатите, които служителите трябва да получат на 10-ти декември, т.е. днес.

Маскираните се отправят към разбития прозорец, но през това време камион с хляб е паркирал пред магазин "Абсолют". За да не рискуват и бъдат забелязани, минават през главния вход, като разбиват вратата. Двамата се насочват към главния вход на Морската градина, към Гъбката. Колата също се отправя в тази посока и те се качват в нея. За повече информация можете да се обаждате на телефон 0878 88 42 77.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/12-000-lv-nagrada-za-razpoznavane-na-obirdzhii-na-burgaski-restorant-468604
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.