Инспектори от ИАРА с поредна акция срещу бракониери на ез. Мандра
Автор: Екип Burgas24.bg 17:32 / 05.12.2013Коментари ()1219
Около 1500 м бракониерски мрежи и близо половин тон риба са иззели инспекторите на ИАРА - Бургас при днешната си акция на езерото Мандра, съобщи Антонио Кръстев, директор на ИАРА - Бургас.

"Бракониерството в езерото Мандра не е от вчера. От години то е обект на бракониерски набези, но такава брутална демонстрация на безнаказаност аз не съм виждал", коментира той събития от предната седмица.

В момента инспекторите на ИАРА излизат от езерото като са иззели около 1500 метра бракониерски мрежи и близо половин тон риба от вида сребриста каракуда. По традиция конфискуваната риба ще бъде дарена на Домашен социален патронаж - Бургас. По неговите думи, продължават активните проверки на инспекторите от ИАРА - Бургас.

Той бе категоричен, че решаването на проблема с бракониерите ще стане чрез превенция и контрол. По неговите думи, инспекторите в агенцията в Бургас са достатъчно при добра организация на работата. Кръстев бе категоричен, че най-важният му приоритет в работата е устойчивото развитие и запазването на рибните ресурси.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Inspektori-ot-IARA-s-poredna-akciya-sreshtu-brakonieri-na-ez-Mandra-467757
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.