Туристическият портал на Бургас ще предлага закупуване на карти за посещение на обекти
Автор: Екип Burgas24.bg 15:55 / 30.11.2013Коментари ()835
©
Официалният туристически портал на Бургас - www.gotoburgas.com - скоро ще предлага закупуване на карта за посещение на различни обекти, съобщи Кристина Вълчева, временно изпълняващ длъжността директор на ОП "Туризъм".

"Това е много различен сайт, от всичко това, което е имало в Бургас, а и в страната. Той има за цел да обедини на едно място цялата и пълна информация за града, която е нужна на един турист, идвайки в града ни. Включва не само общинските инициативи, обекти и забележителности, но и частни такива. В сайта има информация, както за културни и спортни обекти, така и за заведения, места за настаняване, транспорт", обясни тя. 

През седмицата туристическият портал на Бургас беше представен пред бизнеса, който може да качва безплатно информация в него. Сайтът е с много атрактивна визия.

Ползвани са модели на големи градове като Лондон, Ню Йорк, Париж. По думите на Вълчева порталът се възприема много добре. 

"Сайтът е и практически ориентиран, тъй като могат да се правят резервации за хотели. Скоро онлайн може да се закупи карта за посещение на различни обекти. Това е друга новост не само за града ни, но и за страната", посочи Вълчева.

Тази карта дава възможност да ползваш едновременно безплатен градски транспорт, колелета под наем, посещение на всички интересни обекти в града с намаление или безплатно. 

"Надяваме се, че всичко това ще направи града ни по-познат сред туристите и по-лесно достъпен", обясни Вълчева. Сайтът е на три езика - български, английски и руски.

"Продължаваме да го пълним с информация", допълни Вълчева. 

Макар и наскоро стартирал, Go to Burgas вече спечели своята първа награда от конкурса "БГ сайт" 2013. Порталът грабна отличие в категория "Адаптивни и отзивчиви сайтове", изпреварвайки всичките осем номинирани в тази категория.

"Наистина сайтът е много лесен и удобен за използване. Може да се използва и на всякакъв вид устройства", посочи Вълчева. 

Той може да се използва на стационарен компютър, таблет, различни видове телефони. Има разработени различни видове мобилни приложения, много са и екстрите.


Източник: радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Turisticheskiyat-portal-na-Burgas-shte-predlaga-zakupuvane-na-karti-za-poseshtenie-na-obekti-466859
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.