Министър Папазов: Железопътната линия Синдел - Карнобат е сред приоритетите ни
Автор: Екип Burgas24.bg 15:08 / 21.11.2013Коментари ()1868
© Burgas24.bg
Няколко са важните проекти за региона на Североизточна България, за които ще се кандидатства за финансиране по Оперативна програма "Транспорт" през следващия финансов програмен период. Това каза пред журналисти във Варна министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

"Говорейки за европейски средства - това е железопътната линия Варна - Русе. Проектът е готов и работата по него може да започне веднага след Нова година, разбира се след сертифициране на нотификацията от Европейския съюз", посочи министър Папазов.

Друг важен приоритетен проект за министерството на транспорта - това е железопътната линията Синдел - Карнобат, с което Варна ще бъде включена към скоростната отсечка София-Бургас. Тази отсечка е завършена на около 60%, остава един голям тунел и рехабилитация на 40% от трасето, каза още Данаил Папазов.

Проектът е включен в следващия финансов програмен период и е много важен за региона на Варна. "Свързана с нашия регион е и магистрала "Хемус". Предвижда се да се намерят средства за отсечката от Ябланица до пътен възел Плевен - Ловеч, което е около 175 млн. евро", допълни министър Папазов.

Кандидатства се за увеличение на програмата чрез преразпределение на всички останали програми. Министър Папазов посочи, че комитетът за наблюдение е дал много висока оценка за изпълнението на оперативната програма и не е посочил забележки.

"Доволни са от това, което направихме през последните месеци по модификацията и подготовката на проектите за следващия програмен период. Има препоръка да се увеличи националното съфинансиране, да се преразгледат програмите и да се увеличи тази за транспорт. Надяваме се това да се случи", каза Данаил Папазов.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Ministur-Papazov-Zhelezoputnata-liniya-Sindel-Karnobat-e-sred-prioritetite-ni-465350
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.