От "Евророма" бесни, че забъркаха роми в задачи по математика
Автор: Екип Burgas24.bg 17:34 / 18.11.2013Коментари ()1058
©
Във връзка с ксенофобското съдържание на учебна тетрадка по математика за трети клас на издателство "Просвета", председателят на "Евророма" Цветелин Кънчев поиска среща с министъра на образованието и науката Анелия Клисарова, на която ще настоява използването на въпросния учебник да бъде спряно и незабавно да бъде разпоредена проверка, която да установи виновните лица и техните мотиви, след което да бъдат взети най-строги мерки спрямо тях, съобщават от "Евророма".

Припомняме, че българи и роми са обект на задача по математика за трети клас. За това миналата седмица съобщи akademika.bg. Вместо плодове, предмети или животни дечицата ще се потят над задача с етнически елемент. За безумието сигнализирали родители от настоятелството на 104 ОУ "Захарий Стоянов" в София.

"В квартал "Изгрев" живеят 363 роми, които са с 271 по-малко от българите от този квартал. Колко българи живеят в квартал "Изгрев"? - това гласи едната задача. Другата е с подобен текст.

"Кой провери предложеното за публикуване съдържание, кой го одобри за издаване и разпространение?", питат родителите. Учебната тетрадка за третокласниците е издание на "Просвета".



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Ot-Evroroma-besni-che-zaburkaha-romi-v-zadachi-po-matematika-464852
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.