Протест срещу закупуването на българска земя от чужденци в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:44 / 17.11.2013Коментари ()794
© Burgas24.bg
Протест срещу закупуването на българска земя от чужденци ще се проведе в Бургас. Очаква се да се включат около 30 души. Това съобщи Добромир Манев, организатор на протеста в Бургас. Хората се организират в социалната мрежа в интернет.

В 13.30ч. организаторите ще се съберат пред сградата на община Бургас и ще раздават 1500 информационни листовки. Същинският протест ще започне в 15.30 часа пред сградата на община Бургас. Той е законен, не е партиен и е общонационален. По думите на Манев Националният координационен център за земята на България е дал декларация на правителството. В нея се иска абсолютна забрана върху продажбата на българска земя от чужденци независимо дали са от ЕС или не. В тази връзка се иска и промяна на Конституцията. Веселин Василев, директор на Дирекция "Управление при кризи, обществен ред и сигурност" в община Бургас потвърди, че има издадено разрешение за провеждането на протест днес. Ще бъдат ангажирани дежурните служители от общинската полиция.

"Всичко, което е необходимо, е направено по повод организацията", добави още Василев. Няма да се ангажират допълнително служители от общината за охрана на хората от протеста. Ще има и полицаи.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Protest-sreshtu-zakupuvaneto-na-bulgarska-zemya-ot-chuzhdenci-v-Burgas-464577
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.