КЗП-Бургас с проверки в складове и заведения за произхода на алкохола там
Автор: Екип Burgas24.bg 16:55 / 12.11.2013Коментари ()775
© Burgas24.bg
Две проверки за химичния състав на предлагания в заведения алкохол са правили от КЗП-Бургас. Проверките са били през лятото по Южното Черноморие и са провокирани от сигнали на граждани относно качеството на алкохола, каза Николай Стойков, ръководител на Комисията за защита на потребителите в Бургас.

Взетите проби се изпращат за анализ на лицензирани лаборатории. Резултатите от тях не са показали отклонения в показателите и състава на алкохол, което означава, че той не е опасен за здравето на потребителите.

Проверки се правят освен в заведения и в складове. Едно подобно изследване на състава на алкохола в лицензирана лаборатория се прави за около месец. Освен по сигнали има и тематични проверки относно алкохола в определени месеци на годината. Проверяват се складове, търговци и заведения за произход на алкохола и дали той е придружен с изискваните по закон сертификати, допълни още Стойков.

Комисията за защита на потребителите извършва проверки по Закона за виното и спиртните напитки съвместно с полицията, митническите служби и данъчните.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/KZP-Burgas-s-proverki-v-skladove-i-zavedeniya-za-proizhoda-na-alkohola-tam-463845
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.