Правят нова методика за парите за снегопочистване
Автор: Екип Burgas24.bg 10:58 / 09.11.2013Коментари ()580
© Burgas24.bg
От следващата година ще се работи за промяна на методиката за определяне на държавните субсидии към общините за зимното почистване на общинските пътища. Това стана ясно днес от думите на министър-председателя Пламен Орешарски, цитиран от правителствената пресслужба. Днес той се срещна с кметове.

Когато поемах мандата, казах, че това е най-трудната ситуация за последните 23 години и е резултат преди всичко от управлението в последните четири години, заяви министър-председателят Пламен Орешарски на брифинг след срещата си с областния управител, с кметовете и народни представители от област Смолян. По думите на Орешарски държавата е била заварена без резерви в публичния сектор, а налице е белиа рязко по-висока задлъжнялост в частния сектор на всички равнища, в това число и на държавните компании - в сферата на енергетиката, БДЖ, пощи

"Страната се намира в лошо икономическо състояние. То трудно може да се измени за няколко месеца", каза премиерът Орешарски.

"Много по-лесно се руши, отколкото след това се възстановява", коментира премиерът на въпрос за болницата в Девин. "Не очаквайте след усилията в последните няколко години да се затвори болницата, че тя може да се отвори на следващия ден. Много се надявам в началото на следващата година болницата да стартира", добави министър-председателят.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Pravyat-nova-metodika-za-parite-za-snegopochistvane-463287
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.