Удължиха срока по разследването на "Дюнигейт"
Автор: Екип Burgas24.bg 10:50 / 08.11.2013Коментари ()946
© Burgas24.bg
До 19-ти ноември е удължен срокът по разследването на "Дюнигейт", съобщи прокурор Красимира Кателиева. От началото на възникване на скандалното застрояване на дюните край Несебър сроковете за разследването бяха удължавани на няколко пъти.

"При последното удължаване на срока е назначена комплексна архитектурно строителна техническа експертиза, която е възложена на научни работници, тъй като се касае за специфична и сложна материя. Не мога да изпадам в конкретика, но експертизата е свързана с предмета на делото и обстоятелства, които следва да бъдат изяснени", посочи прокурор Кателиева.

Тя не се ангажира дали това е последното удължаване на срока по разследване на скандалното строителство. Тъй като не е ясно дали вещите лица по експертизата ще са готови с нея в посочения срок.

"Ако вещите лица не успят да отговорят на зададените въпроси със сигурност срокът ще бъде удължен, а след запознаване с заключението на експертизата наблюдаващият прокурор ще прецени дали следва да се извършат и други действия", разясни прокурорът.

На въпрос има ли законови изисквания колко пъти може да бъде удължаван срокът за едно досъдебно разследване прокурор Кателиева посочи, че няма ограничения докато делото не бъде погасено по давност. "Това касае престъпление извършено миналата година, така че няма опасност скоро да изтече давността", каза още Кателиева.

И към момента единствените обвиняеми по случая със започналото застрояването на 29-те декара дюни край Несебър са кметът на община Несебър Николай Димитров и главният архитект на общината Валентин Димов.

Строителството там започна в дните около Нова година от фирма "Сле груп". Първоначално двамата бяха отстранени от длъжност с решение на Окръжен съд Бургас, докато тече разследването, но Апелативният съд отмени това решение, като постанови, че те няма да попречат, тъй като всички свидетели по досъдебното производство вече са разпитани, а всички необходими материали вече са предадени на следствието.

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 73
16.03.2016 »
30.11.2015 »
30.03.2015 »
26.03.2014 »
19.02.2014 »
18.02.2014 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Udulzhiha-sroka-po-razsledvaneto-na-Dyunigeit-463113
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.