3 нови автомобила ще получи Домашният социален патронаж в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:54 / 21.10.2013Коментари ()595
© Burgas24.bg
Открита е вече процедурата за обявяване на обществена поръчка за доставка на три нови автомобила, каза Лилия Димитрова, управител на Домашен социален патронаж в града. Тя се надява през декември автомобилите да бъдат доставени, за да нямат проблеми с доставката на храна през есенно-зимния период. Средствата за новите коли са от капиталовата програма на община Бургас.

В момента патронажът разполага с 9 автомобила за разнос, които обслужват определени райони на града. Два от тези автомобила са стари и амортизирани. И през тази година патронажът работи с капацитет 800 места и се обслужват 790 лица.

"През лятото някои от потребителите ползват отпуск и не получават храна, но през есента, когато се презаписват абонатите се увеличават заедно с новите. Желаещите да ползват нашата услуга непрекъснато се увеличават и в последно време на ден се приемат по 6-7 заявление", каза Димитрова.

Екипът се стреми да приготвя разнообразни менюта съобразени със сезона и здравословното състояние на потребителите. Включени са много плодове и зеленчуци. Освен доставка на храна социалния патронаж предоставя и услугата санитарно обслужване, което е пожелание на потребителите и е безплатно.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/3-novi-avtomobila-shte-poluchi-Domashniyat-socialen-patronazh-v-Burgas-460161
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.