Валежите спират, но се задава силен северозападен вятър
Автор: Екип Burgas24.bg 17:34 / 17.10.2013Коментари ()747
© Burgas24.bg
През нощта и утре преди обяд в източната половина от страната преваляванията ще продължат, но ще започне процес на отслабване и спиране. Към сутринта от запад облачността ще се разкъсва и през деня ще намалее, по-късно след пладне и над крайните източни райони. Ще остане ветровито - ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и силен северозападен вятър.

Минималните температури ще са между 5° и 10°, максимални - между 13° и 18°. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и до вечерта ще се доближи до средното за месец октомври.

Над планините рано сутринта облачността ще е, все още, значителна, но през деня от запад бързо ще намалее. Ще бъде много ветровито. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 8°, на 2000 метра - около 1°.

По Черноморието преди обяд ще продължи да превалява, но вече валежите ще са по-слаби, ще спират. След пладне и облачността ще се разкъса. Ще остане ветровито - с умерен и силен северозападен вятър. Максимални температури по крайбрежието - до 14°-16°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Valezhite-spirat-no-se-zadava-silen-severozapaden-vyatur-459572
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.