Утре обсъждат Плана за действие за намаляване шумовото замърсяване на Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:38 / 24.09.2013Коментари ()822
© Burgas24.bg
Обществено обсъждане на разработения План за действие към Стратегическата шумова карта на Бургас ще се проведе в сряда, 25 септември от 13.30 часа в Заседателната зала на Общината. То е част от инициативата Дни на Екологията с мото "Избрах - чист и зелен Бургас".

Целта на Плана за действие за намаляване на шумовото замърсяване в околната среда е управление, ограничаване и намаляване на шумовото натоварване в заобикалящата ни градска обстановка чрез прилагане на конкретни мерки за изпълнение на определени проекти, планирани за краткосрочен, средносрочен и дългосрочен период.
Чрез реализация на заложените мерки се търси постигане на здравословни условия на живот на гражданите и опазване на околната среда от шум.

На общественото обсъждане ще бъдат представени и резултатите за шумовите нива от съществуващите три станции за непрекъснат мониторинг на шума в Бургас и новото софтуерно решение за визуализация на последни актуални измервателни доклади на замерените шумови индекси.

Всички заинтересовани могат да се запознаят с Плана на действие, който е публикуван на интернет страницата на Община Бургас - Раздел "Околна среда" - "Планове", както и да вземат участие в общественото му обсъждане.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Utre-obsuzhdat-Plana-za-deistvie-za-namalyavane-shumovoto-zamursyavane-na-Burgas-455551
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.