Скрити такси вдигат цената на ол инклузива по морето
Автор: Екип Burgas24.bg 11:36 / 25.08.2013Коментари ()749
©
Побългарен all inclusive е новата измама, която много родни хотелиери умело прилагат по морето този сезон и увеличават така приходите си.

Схемата включва скрити такси, сред които кабелна телевизия, паркинг, шезлонг, смяна на чаршафи, че дори и минерална вода, които не са обявени в рекламите и пакетите, закупени от туристите.

Заради множеството сигнали на недоволни клиенти от юни досега от Комисията за защита на потребителите са направили над 600 проверки само във Варна и близките курорти и са констатирали десетки нарушения.

Санкциите, които ги грозят, са между 500 и 10 000 лв. Подобно е положението и по Южното Черноморие. Обява за скъп хотел в Слънчев бряг например казва - "Срещу 300 лева за пет нощувки получавате пълен пансион - закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря плюс безплатни алкохолни напитки".

В рекламата е посочено още, че комплексът предлага луксозен басейн и паркинг. Оказва се обаче, че цената от 300 лева е била за месеците преди юни. Сега била скочила с още 200 лева, но от хотела пропуснали да посочат това в обявата.

Според Комисията за защита на потребителите подобни номера са недопустими. Измама е умишлено заблуждаващите реклами, които обещават евтина почивка.

Символичните цени, обявени в стотици сайтове, обикновено се оказват "сгрешени" или неактуални. Плюс това рекламираният луксозен басейн се оказва отдаден под наем и ако посетителите искат да го ползват, трябва да платят 5 лева такса или да консумират нещо от открития бар.



Източник: в. "Монитор"


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Skriti-taksi-vdigat-cenata-na-ol-inkluziva-po-moreto-450339
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.