Община Царево кандидатства с нови четири европейски проекта
Автор: Екип Burgas24.bg 17:31 / 07.08.2013Коментари ()762
©
По предложение на кмета на Община Царево инж. Георги Лапчев, Общинският съвет даде възможност администрацията да кандидатства с Проект "Благоустрояване и озеленяване на централна градска част на гр. Царево" по Програма за развитие на селските райони 2007 - 2013. Проектното предложение предвижда цялостната реконструкция и модернизация на площадните пространства и пешеходните зони в центъра на Царево. По този начин морския град ще придобие съвременна европейска визия с изцяло нови решения за пространството.

Общинските съветници взеха решение и за кандидатстване с проект за цялостна реконструкция и рехабилитация на общински път Царево - Бродилово. Проектът отново е по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 и включва отсечката от главния път Царево - Ахтопол до с. Бродилово. Дължината на рехабилитираната пътна настилка ще бъде 12 км. и във вид, който да отговаря на съвременните изисквания за пътна инфраструктура - осигуряване на условия за нормална експлоатация, безопасност и комфорт на движението.

На днешната сесия, общинските съветници в Царево, одобриха и искане за получаването на авансово плащане по спечелен проект "Корекционни мероприятия на дере за отвеждане на повърхностни води до ваканционно селище с.Лозенец, Община Царево". Проектът обхваща дере с.Лозенец, в участъка от съществуващ мост на ул."Георги Кондолов", преминаващо през "Ваканционно селище" с.Лозенец и заустващо се през плажна ивица в Черно море. Ще се извършат корекционни мероприятия, като се укрепят бреговете на дерето и се даде нов профил, през който да преминават високите води. След изтичане на забраната за строителство, през месец октомври ще стартира и работата по проекта.

По Стратегия за развитие на "Местна инициативна рибарска група Приморско - Созопол - Царево" , Община Царево ще кандидатства с Проект "Ремонт на пристанищен мостик в град Ахтопол". Предвижда се подмяна на настилките, поставяне на нови пейки, парапет, кошчета за боклук и осветителни тела, изграждане на Ел. и ВиК инсталации. Проектът е на стойност 300 хил. евро и се финансира на 100% от Стратегията.

Съветниците дадоха "зелена светлина" за кандидатстване и с Проект "Подай ръка - подари бъдеще" - грижа за деца в риск, по Програма "Деца и младежи в риск". Проекта е в партньорство с общините Приморско и Малко Търново и сдружение "Българско сдружение за личностна алтернатива".

Наредба за издаване на карти за паркиране на моторни средства, обслужващи хора с увреждания на територията на Община Царево, бе друга важна точка от днешната сесия, която общинските съветници приеха.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Carevo-kandidatstva-s-novi-chetiri-evropeiski-proekta-447444
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.