Бургаските художници ще ползват безвъзмездно изложбената зала на ул. "Александровска 22" в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:34 / 07.08.2013Коментари ()1107
По инициатива на Областния управител на Бургаска област Павел Маринов на Дружеството на художниците в Бургас с председател Митко Иванов ще бъде опростен дълг към държавата в размер на 10 хил. лв. от неизплатени през годините наеми за използваната от дружеството изложбена зала в центъра на града, която е държавна собственост. Направено е съвместно предложение до Министерския съвет за учредяване на безвъзмездно право за ползване на имот - изложбена зала на ул. "Александровска № 22", така че художниците ще могат да излагат и в бъдеще творческата си продукция в залата без да заплащат за това наем на държавата.

Тези мерки са част от грижите на правителството и на областната администрация за подпомагане и насърчаване на културния живот в региона и на дейностите на художествената интелигенция у нас и по-конкретно на легендарната група на бургаските художници, която през своята седемдесетгодишна история обединяваше в миналото такива забележителни български творци като Георги Баев, Кирил Симеонов, Виолета Масларова, Дамян Заберски и много други, а днес включва в общността си имената на утвърдените у нас и в чужбина художници като Стоян Цанев, Живко Иванов, Кольо Кехайов, Иван Бахчеванов, Кръстю Тодоров, Николай Дубаров, Стойко Сакалиев, Георги Динев и много други.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Burgaskite-hudozhnici-shte-polzvat-bezvuzmezdno-izlozhbenata-zala-na-ul-Aleksandrovska-22-v-Burgas-447402
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.