Нямало да има безпринципни съкращения в бургаското пристанище
Автор: Екип Burgas24.bg 16:35 / 03.08.2013Коментари ()1080
© Burgas24.bg
Безпринципни съкращения или назначения няма да правя, каза в интервю новият изпълнителен директор на "Пристанище-Бургас" ЕАД Николай Тишев. Той допълни обаче, че пристанището е жив организъм, в който винаги има промени, но такива под натиск той няма да прави. Тишев бе категоричен, че няма и да назначава хора без професионален опит. 

Относно декларацията, която ГЕРБ изпратиха през седмицата, че е реваншизъм връщането в управата на порта на Аргир Бояджиев, който бе директор преди досегашния Диян Димов, Тишев каза, че в декларацията има некоректни факти. Един от тях, е че по времето на Бояджиев пристанището било на загуба. 

"Не може да се сравнява пристанището от 2005-2009г с това, което е сега. Не могат да се сравняват нито приходите, нито разходите. Тогава цялото пристанище бе държавно и както приходите, така и разходите бяха много по-големи. Отделно задълженията са и от преди това. Аз абсолютно не съм съгласен с политическия реваншизъм, за който ГЕРБ говорят, защото не помня някой да постави въпроса през 2009г, когато направиха пълна промяна. Досегашният директор Диян Димов ще остане на работа в порта, но тогава на Аргир Бояджиев никой нищо не му предложи", каза новият изпълнителен директор. 

Той допълни, че не се смята за назначен по партийна или политическа линия, тъй като целият му професионален опит е минал в този бранш. Последно Тишев е оглавявал отдел "Вътрешен одит", който е бил закрит при предишното ръководство.


Източник: радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 2
30.07.2013 »
30.07.2013 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nyamalo-da-ima-bezprincipni-sukrashteniya-v-burgaskoto-pristanishte-446631
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.