Доброволци от БМЧК-Бургас информират летовници на плажа в Слънчев бряг
Автор: Екип Burgas24.bg 14:34 / 22.07.2013Коментари ()436
©
Летният сезон по българското черноморие е активен и изпълнен с приятни преживявания. Доброволците от Български младежки Червен кръст - Бургас посредством своите дейности и услуги, работят за намаляване на здравната им уязвимост на българските и чужди граждани по морето. Доброволците на БМЧК Бургас проведоха информационна акция за превенция на водния травматизъм в най-многолюдния курортен комплекс на южното черноморие - Слънчев бряг. Те избраха това да се случи на Илинден. В България това е денят, в който се почита Свети пророк Илия, 20 юли. Съществува поверие, че на този ден морето взима най-много жертви като курбан за Св. Илия.

Доброволците информираха плажуващите по Централен и Северен плаж на к.к.Слънчев бряг за мерките за безопастност, които могат да предприемат за едно безопасно лято на морето. Те получиха и брошура преведена на английски, немски, руски и румънски, за да бъде достъпна полезната информация до всички гости на България. Плажуващите туристи бяха заинтересувани от съветите, които младите и усмихнати доброволки на БМЧК им предлагаха и поеха лична отговорност за прекарването на една спокойна и безаварийна ваканция на Черно море.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Dobrovolci-ot-BMChK-Burgas-informirat-letovnici-na-plazha-v-Slunchev-bryag-444385
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.