Областният лидер на ГЕРБ-Бургас: Подготвят се уволнения в държавните структури
Автор: Екип Burgas24.bg 14:03 / 13.07.2013Коментари ()647
©
Областният лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев има информация, че се подготвят уволнения на управители на държавни структури и органи свързани с партията. Той не конкретизира, тъй като няколкото заповеди, за които знае, все още не са връчени. През седмицата от партията информираха, че е освободен директорът на Социално подпомагане-Руен Добрин Стоянов. 

"Това донякъде е обяснимо защо почват от тази община. Това обяснява коя партия управлява. Човекът не е член на ГЕРБ, той е бивш кмет на с. Люляково, доказан експерт. Това е много странно и фрапиращо. Няма никакви критерии и не знам какво е обяснението за уволнението му. Доколкото знам, то е без мотиви, използвали са клаузата, че е в едногодишен изпитателен срок. Сега ще започнат партийните назначения, те вече започнаха. Това е първият, но много фрапиращ случай", каза Бойчев. 

По думите му обстановката се подготвя за вълна от смени. Ако това стане факт от партията са готови да се противопоставят, дори и обявявайки гражданско неподчинение. Според депутата е необяснимо смяната на държавната администрация, където експертността трябва да е водеща.


Източник: радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Oblastniyat-lider-na-GERB-Burgas-Podgotvyat-se-uvolneniya-v-durzhavnite-strukturi-442980
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.