Шофьор-наркоман причини катастрофа на пътя от Несебър към Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:51 / 09.07.2013Коментари ()960
Вчера, около 15.00 ч. на пътя от Несебър към Бургас, в района на бензиностанция «Петрол» край Поморие, при път, регулиран с пътни знаци и маркировка, забраняваща изпреварване на МПС, л.а. «Тойота Рав 4», с бургаска регистрация / движещ се към Бургас/, управляван от 21 год. А.Р. от Бургас, по неустановена до момента причина, самостоятелно напуска лентата си за движение и преминавайки в насрещната пътна лента с предната си дясна страна на бронята блъска предна дясна страна на бронята на насрещно движещия се таксиметров лек автомобил «Фолксваген Шаран», с бургаска регистрация, управляван от 63-годишния А.К. от Свети Влас.

От ПТП пострадали водачът на таксиметровия автомобил - А.К. / който получил натъртвания, прегледан и освободен за домашни лечение/ и неговата спътничка, возещата се на предната дясна седалка - казахстанската гражданка Р.А. / която с контузия на гръдния кош, без опасност за живота, е настанена за наблюдение в «Първа хирургия» на МБАЛ- Бургас.

Водачите на двата автомобила са тествани с дрегер за употреба на алкохол / като отчетите са били нулеви/, но неадекватното поведение на А.Р. в процеса на обследване на пътния инцидент дало повод на служителите от КАТ - Поморие да го тестват за употреба на наркотици и други упойващи вещества / пробата за наркотици е била положителна/.

Водачът А.Р. отказал да даде кръв за химичен анализ за наличие на упойващи вещества. Констатирано е, че А.Р. правоспособен водач със стаж от 1 година, но е лишен от правото да управлява със съдебно решение от 15.06.2011 г. на Бургаски районен съд за срок от 24 месеца. Работата по случая продължава.


Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Shofyor-narkoman-prichini-katastrofa-na-putya-ot-Nesebur-kum-Burgas-442242
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.