Бургаски младежи по стъпките на своите прадеди
Автор: Екип Burgas24.bg 10:48 / 08.07.2013Коментари ()949
©
На 1 юли стартира проектът "По стъпките на тракийци" на СНЦ "Посока", в който млади хора от Бургас и страната ще посетят и ще научат повече за няколко исторически места в България, свързани с историята на тракийските българи. Сред тях са тракийските паметници в гр.Маджарово и Илиева нива, както и историческата местност Петрова нива.

Младежите ще участват в дискусии със специалисти, по време на които ще научат повече за събитията свързани с тези места и нерадостната им история, която е обвързана с гоненията над българите населяващи Тракия.

"Трябва да помним историята на прадедите си, тяхната трагедия, но и неустрашимост, сподели ръководителят на проекта Тодор Ангелов. Особено събития като избиването на 200 български пеленачета на "Илиева нива" от турската войска, защото това ще ни напомня колко са важни толерантността и мира между държавите". Сред предвидените дейности са и почиствания на историческите местности, както и организирането и провеждането на изложба "По стъпките на тракийци".

Проектът се реализира от СНЦ "ПОСОКА" и е финансиран от Национален център "Европейски младежки програми и инициативи" по линия на "Национална програма за младежта" 2011 - 2015, подпрограма 3: Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaski-mladezhi-po-stupkite-na-svoite-pradedi-441982
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.