Не избраха административен ръководител на Районна прокуратура - Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 15:49 / 04.07.2013Коментари ()1467
©
Нито един от двамата кандидати не беше избран за административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура гр. Бургас по време на редовното заседание на Висшият съдебен съвет (ВСС). Нито един от тях не получи изискуемия от закона брой гласове.

"Мисля си, че нито един от двамата не притежава нужните качества", каза главният прокурор Сотир Цацаров. Кандидати бяха Андрей Червеняков - и.ф. административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура гр. Бургас и Мануел Манев - административен ръководител - районен прокурор на Районна прокуратура гр. Поморие. За Червеняков гласуваха "за" - 4, "против" - 6, а 12 - въздържали се.

За Манев имаше само 1 глас "за". "Против" гласуваха 13, а 8 - въздържали се.

Сред въпросите, на които и двамата кандидати отговориха, беше въпросът за случайното разпределение на делата и равномерността на разпределяне на делата.

"Аз ще призная, че не бих подкрепил нито един от тях", каза Цацаров.

За Червеняков той каза: Считам, че трудно се постига и личен пример и работа с колектив, когато 2 години си изключен от случайното разпределение. Достатъчен за мен е фактът, че през 2011 и 2012 г. на административния ръководител не са били разпределяни дела", каза Цацаров. За втория кандидат заяви: Обемът да работа в Поморие е голям може би, но той заложи по-скоро на предизборно порицание.

Заседанието на Висшия съдебен съвет продължава.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ne-izbraha-administrativen-rukovoditel-na-Raionna-prokuratura-Burgas-441430
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.