Недоволни скочиха срещу опасна автобусна спирка
Автор: Екип Burgas24.bg 16:41 / 01.07.2013Коментари ()1497
Сдружение "SOS-ПТП" чрез председателя си Кристиян Киров, изпрати писмо до управителят на "Джамбо" относно гарантиране безопасността, живота и здравето на посетителите на магазин "Джамбо" - гр. Бургас:

УВАЖАЕМ ГОСПОДА,

В периода 19-30 март 2012г Сдружение SOS-ПТП проведе инициатива "Анкетиране на жителите на гр. Бургас и региона по проблемите на безопасността на движението" , в която се включиха над 800 граждани. При нас постъпиха множество сигнали за вашия търговски обект намиращ се на главен път София-Бургас на пътен възел "Нефтохим - Бургас".

Намираме за крайно АБСУРДНО и изключително опасно за живота и здравето на посетителите на Вашия търговски обект автобусната спирка на обществения транспорт да е разположена на отсрещната страна на високо скоростния път Бургас-София и да няма създадени условия за безопасно преминаване на посетителите Ви. Същия проблем наблюдаваме и на изхода на Вашия паркинг, където напускащите автомобили са принудени да се включат в движение, където на практика скоростта е 90км/ч. и повече, без да е осигурена ускорителна лента за напускащите паркинга автомобили. Недоумяваме как Община Бургас е издала строително разрешение и е допуснала в експлоатация търговския обект по този начин.

Убедени сме, че като нас и Вие не желаете някои граждани, в т.ч. дете, майка или семейство на път за или от Вашия магазин да станат жертви на "войната по пътищата" само защото не са им осигурени необходимите условия за безопасно ползване на магазин "Джамбо" - Бургас.

С оглед на това Ви предлагаме да изпреварим тези неприятния събития и да бъдат взети превантивни мерки както следва:


- Временно преустановяване на дейността на търговския обект до създаване на безопасни условия за посетителите
- Изграждане на ускорителна лента на изхода на паркинга
- Временно преместване на автобусната спирка на територията на търговския обект до изграждане на пешеходен надлез или подлез за посетителите


За получените сигнали от граждани за този проблем сме уведомили Областния управител на Бургас, Кмета на Община Бургас и Началника на сектор "Пътна полиция" - Бургас. Надяваме се на Вашето разбиране и съпричастност за незабавното му решаване, за да не ставаме съучастници във "войната по пътищата"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nedovolni-skochiha-sreshtu-opasna-avtobusna-spirka-440900
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.