Осъдиха бургазлии обрали хранителни магазини във варненски села
Автор: Екип Burgas24.bg 16:28 / 10.06.2013Коментари ()1064
Осъдителна присъда постанови Районен съд - Варна по отношение на трима мъже от Бургас, извършили при продължавано престъпление и след предварителен сговор поредица кражби от търговски обекти във варненски села. В процедура на съкратено съдебно следствие, 51-годишните Д. Великов и Т. Ганев, както и 27-годишният С. Стоев признаха вината си в това, че на 10 срещу 11 май миналата година в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, след предварителен сговор, проникнали в магазини за хранителни стоки в селата Дъбравино, Болярци и Китка като отнели цигари, пари и други стоки на обща стойност 1573 лв.

Преди осъществяване на посегателствата тримата набелязали райони, където според тях нямало полицейско присъствие. Те решили да проникват само в магазини без охранителни решетки и да вземат пари, цигари и стоки, които после лесно да могат да продадат. Подсъдимите взели под наем за срок от 3 дни лек автомобил за придвижване, снабдили се с карта на Варненска област, набавили си ръкавици и щанга-лост тип "кози крак" за проникване в обектите. Оборудвани по този начин, като използвали носеното от тях техническо средство, те успели само за една нощ последователно да повредят дограмата на три магазина за хранителни стоки в три отделни села и отнемат налични парични средства, цигари, трайни колбаси, козметика и ваучери за телефон. След кражбите тримата мъже се прибрали в Бургас като си поделили хранителните продукти и ваучерите, а цигарите продали на неустановени лица.

Няколко дни по-късно подсъдимите били задържани от полицията непосредствено след извършване на идентична взломна кражба от село в Сливенска област.

Районният съд наложи на тримата подсъдими наказания от по 2 години затвор при първоначален строг режим. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Osudiha-burgazlii-obrali-hranitelni-magazini-vuv-varnenski-sela-437034
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.