Класовете по класически балет в НУМСИ закриват учебната година
Автор: Екип Burgas24.bg 09:54 / 07.06.2013Коментари ()702
©
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С галаконцерт класовете по класически балет при Национално училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" - Бургас ще закрият учебната година. В събота пред бургаската публика младите таланти ще покажат част от класическото наследство, завещано ни от Чайковски, Прокофиев, Минкус и др.

"Старая се, моите ученици да изучат части от балетни спектакли, защото класиката е най- трудна" - сподели прима балерината на бургаска опера и балетен педагог в учебното заведение Галина Калчева. Заедно с нея, своя опит и талант на учениците предават и солистът на Операта Недко Георгиев, както и Марина Змеева, Росен Методиев и Ваня Маврова.

На сцената на бургаска опера ще бъдат представени фрагменти от балетите "Лебедово езеро", "Лешникотрошачката", "Пахита", "Дон Кихот","Спящата красавица" и др.

Публиката ще може да се наслади на прекрасна хармония между хореография, сюжет, музика и сценични костюми. Магията на балета на сцената ще сътворят учениците от 5 до 12 клас от балетните паралелки в музикалното училище.

Спектакълът ще се състои на 8 юни / събота / от 18:00 часа в залата на Държавна Опера Бургас.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Klasovete-po-klasicheski-balet-v-NUMSI-zakrivat-uchebnata-godina-436524
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.