Продажба на парцели в "Сарафово" скара съветниците
Автор: Екип Burgas24.bg 12:32 / 30.05.2013Коментари ()2422
©
Продажбата на три парцела в бургаския квартал "Сарафово" от 631 квадратни метра, 592 квадратни метра и 665 квадратни метра скара общинските съветници в Бургас. Предложението е на кмета Димитър Николов за продажбата на частните общински имоти чрез публичен вкара съветниците в излишна реторика близо час.

Обвиненията бяха за начина на водене, времето за изказване на съветниците, говоренето по същество, до това, че се толерират определени групи общински съветници. Имаше и обвинения за безотговорно разпродаване на общинско имущество.

В докладната записка на кмета са приложени пазарните и данъчни оценки на имотите, като обшитата сума, която ще влезе от тях в бюджета на общината е 200 000 лева. След разискванията докладната бе одобрена. Трите терена се намират в строителните граници на бургаски квартал и са предназначени за ниско жилищно строителство до 4 етажа.

Въпреки опита на председателя на Общинския съвет Константин Луков, да бъдат обединени и гласувани заедно няколко поредни докладни за прекратяване на съсобственост и продажба на общински имоти, предложението не бе прието.

Следващите докладни за разпореждане с общинско имущество бяха приети без дискусии по тях.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Prodazhba-na-parceli-v-Sarafovo-skara-suvetnicite-435185
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.