Мечо Мечкин и Зайо Байо показаха на бургаските малчугани как да мият зъбките
Автор: Екип Burgas24.bg 12:10 / 30.05.2013Коментари ()1041
©
Акция за "Денталната профилактика при малките деца" осъществи Сдружение "Младежки Глас" в ОДЗ 12 Радост, гр.Бургас. Малчугани между 3 и 4 години участваха в приказка за героите Мечо Мечкин и Зайо Байо от старата гора.

Приказните герои им разказаха, за това как от похапване на много лакомства зъбките на Мечо почват да го болят. В стремежа си да помогне Зайко води Мечо при доктор Камен Георгиев - специалист детска стоматология. Докторът заедно с децата се упражниха как и защо да мият правилно зъбките си. Специално съдейсвтие оказа и д-р Цветан Неделчев - председател на клуб "Медик" към клона на сдружението в гр. Варна.

Двамата доктори показаха на малчуганите макети на детски зъбки и стоматологични инструменти. Под формата на игра стоматолозите, екипа на сдружението и малките палавници се научиха да мият и поддържат правилно зъбките си. За награда всяко дете получи паста и четка за зъби, отговарящи на възрастта им. Продуктите са на водещи марки в денталната медицина.

Организатори на денталната профилактика бяха клуб "Медик" и клуб "Екология и образование" към Сдружение "Младежки Глас" - България, с финансовата подкрепа на проекта МИКЦ - Бургас "Гласът на младите" по Националната програма за младежта към НЦЕМПИ.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Mecho-Mechkin-i-Zaio-Baio-pokazaha-na-burgaskite-malchugani-kak-da-miyat-zubkite-435181
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.