Бургаските хлебопроизводители завишават производството си за туристическия сезон
Автор: Екип Burgas24.bg 13:06 / 27.05.2013Коментари ()1147
© Impact Press Group
Производителите на хляб от бургаски регион завишават производството си във връзка с туристическия сезон, каза председателят на регионалния съюз на хлебопроизводителите Красен Хлебаров. Той допълни, че към момента не се очакват разлики в цените на различните видове хляб и цената на насъщния остава стабилна. Обикновено разлики в ценовите нива се получават по време изкупната кампания на зърното.

"По принцип при всяка нова реколта има ценово раздвижване, но дали ще бъде нагоре или надолу никой не може да каже", обясни Хлебаров.

Той допълни, че качеството на хляба в бургаския регион е високо заради голямата конкуренция, а добавките и подобрителите, които се влагат в различните видове са разрешени.

Хлебаров каза, че се надява новото правителство да се справи със сивата икономика в бранша. На въпрос до сега не е ли имало резултати Хлебаров каза, че не може да бъде категоричен в отговора си.

"Нито съм икономист, нито съм данъчен, за да коментирам дали е имало резултат или не. След като има хляб на цена 50 - 55 стотинки, който се кара от градове, които са на 150 -200 километра от Бургас всеки може да си направи сам сметката", каза Хлебаров. Той допълни, че към момента работата в сектора е спокойна.

Източник: Радио "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Burgaskite-hleboproizvoditeli-zavishavat-proizvodstvoto-si-za-turisticheskiya-sezon-434596
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.