Атака: От ГЕРБ пребиха и убиха наша активистка в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:24 / 24.05.2013Коментари ()1649
© Bulfoto
Aктивисти на ГЕРБ са нападнали на пазара "Краснодар" в Бургас 31-годишната активистка на "Атака" Стойка Петрова, и нейната приятелка Яница, твърдят от партията на Волен Сидеров. Двете са бити от активистите на ГЕРБ и Стойка Петрова е починала в следствие на побоя, а приятелката й Яница е ранена, се казва в прессъобщение на "Атака" до медиите.

Националистите твърдят, че МВР-Бургас до момента не е предприело абсолютно никакви мерки за задържане на извършителите, дори е отказало да приеме жалбата по случая, внесена от Яница. Според "Атака" инцидентът е станал вчера преди обед, а нападателите са от Камено.

От МВР в Бургас обаче веднага обявиха, че в никое от районните управления в града не е подавана жалба или сигнал за побой. Такъв нямало и на тел.112 .

Установено е също така, че в бургаската болница не е приемана жена, нито друг пациент с травми, смъртен случай също няма.

В същото време служители от РУП-Средец открили на работното й място и в добро здравословно състояние 31-годишната жена, за която се твърди, че е починала в резултат на побой. Пред полицаите тя е обяснила, че не е политически обвързана, повече от седмица не е ходила в Бургас и е отрекла да е била обект на нападение или побой.

Преди публикуването на съобщението на МВР лидерът на "Атака" Волен Сидеров лично отиде на среща със служебния вътрешен министър Петя Първанова, за да я информира за случая.

"Ще изчакаме да видим какви информации ще дойдат и дали има някакъв опит от МВР за потулване. Това са моите опасения. В партия ГЕРБ виждаме страхотно озлобление, включително от ръководството", каза Сидеров на излизане от срещата, цитиран от "Фокус" .

"Аз и някои от моите колеги получаваме съвети да си вземем охрана; друг е въпросът, че аз нямам доверие на НСО", допълни той.

"Озлоблението на ГЕРБ от това, че "Атака" ясно каза, че няма да подкрепи правителството, явно поражда страшна омраза. Като знам какви са те по места - там има и чисти мутри, и всякакви, се опасявам, че може да има и други случаи и наши симпатизанти да бъдат обект на други такива нападки", притесни се Волен Сидеров.

След реакцията на МВР от "Атака" бяха категорични, че не приемат информацията, дадена по случая.

"Има огромни несъответствия в информацията, която получихме в централата на партията, и информацията, която дават от полицията. Смятаме, че има прикриване на факти и информация от страна на МВР", се казва в ново съобщение на партията до медиите.

От партията ще проведат собствено разследване по случая.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ataka-Ot-GERB-prebiha-i-ubiha-nasha-aktivistka-v-Burgas-434221
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.