10-и юбилеен Фестивал на зелениката в Странджа
Автор: Екип Burgas24.bg 16:58 / 14.05.2013Коментари ()540
Зелениката е емблематичното растение за Странджа, свързано с част от мистиката на планината. Затова и ежегодният Фестивал на Зелениката е едно от най-значимите събития за региона - незабравимо преживяване, което запознава посетителите със самобитността на странджанското културно и духовно наследство. Любителите на природата също остават очаровани от разнообразието на редки и атрактивни растителни и животински видове, както и спиращи дъха природни пейзажи.

Дирекцията на Природен парк "Странджа" кани всички да се потопят в автентичната атмосфера на планината и да се насладят отново на гостоприемството на местните жители и красотата на странджанската природа! Датите са 25 и 26 май, а домакини тази година са селата Евренозово, Младежко и Бродилово.

Във връзка с десетгодишнината от Фестивала, ДПП организира инициативата "10 години Фестивал на Зелениката - 10 участия", чрез която търси поне трима участници, посетили всичките десет издания на Фестивала, за да споделят с останалите гости своите най-вълнуващи и интересни преживявания. Ще има и награди - изненади.

Фестивалът предлага автентичен фолклор, кулинарни събития и демонстрация на занаяти, а за любителите на природата - разнообразни туристически маршрути с различна трудност и различни превозни средства. Подробности за двата дни по часове и места ще намерите в приложената програма на фестивала.

Тази година Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Изпълнителната агенция по горите, Община Малко Търново и Община Царево и проект "Изграждане на кръгов веломаршрут "Устието на река Велека - м. Царското кладенче - с. Бродилово - устие на река Велека и развитие на регионална мрежа на информационни центрове от парка, финансиран от Княжество Монако.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/10-i-yubileen-Festival-na-zelenikata-v-Strandzha-432461
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.