Правят първа копка за изграждане на водопроводната мрежа във Ветрен, Минерални бани и Банево
Автор: Екип Burgas24.bg 07:15 / 15.04.2013Коментари ()692
На 15 април от 12.00 часа ще бъде направена първа копка за изграждане на водопроводната и канализационна мрежа в кварталите Ветрен, Минерални бани, Банево. В церемонията ще участват кметът на Община Бургас Димитър Николов и ръководителят на Управляващия орган на Оперативната програма Мария Лазарова.

Дейностите са по проект "Интегриран проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води на кварталите Банево, Ветрен и Минерални бани, град Бургас ", Договор № DIR-51011116-C015, финансиран по Оперативна програма "Околна среда" 2007-2013г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд". Проектът включва изграждане на ВиК мрежата, ПСОВ и 2 бр. канални помпени станции.

Към момента трите квартала нямат функционираща канализационна система, а съществуващата водопроводна мрежа е силно амортизирана. С изграждането на ВиК мрежата и пречиствателната станция ще се подобри жизнения стандарт на населението, ще се намали риска от замърсяване на околната среда и ще се намалят загубите на питейна вода.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Pravyat-purva-kopka-za-izgrazhdane-na-vodoprovodnata-mrezha-vuv-Vetren-Mineralni-bani-i-Banevo-427208
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.