Обучиха бургаския бизнес
Автор: Екип Burgas24.bg 12:50 / 10.04.2013Коментари ()1148
©
"Бургаският бизнес има необходимост от провеждането на семинари от такава величина и Община Бургас ще продължава да подкрепя подобни инициативи" с тези думи Атанаска Николова - зам.-кмет"Европейски политики, околна среда" в Община Бургас, откри първия семинар на Ernst&Young, световен лидер в одита, данъчните и финансовите консултации, който се проведе днес.

Обучението е насочено към бизнеса в града и e организирано от Бизнес инкубатор - Бургас. В първата част са засегнати актуални моменти в данъчното облагане в светлината на местното законодателство и практики на Европейския съд. Във втората част са представени данъчни и трудовоправни аспекти на мобилността на персонал и приоритетни промени в корпоративното и трудовоправо. Гост лекторите предвидиха време за въпроси и коментари. "Използвахме възможността да зададем въпросите си на наистина компетентни професионалисти" -коментираха участниците.

Обучението премина при очаквано голям интерес.«Бизнес инкубатор - Бургас и Община Бургас са инициаторите и организаторите на обучението, но трябва да благодарим наErnst&Young, за това че приеха поканата и осигуриха лектори на международно ниво» - сподели Николова. Това е поредното обучение, организирано от екипа на Бизнес инкубатор - Бургас, което преминава при голям интерес и с успех . През месец март беше организирана "Седмица на европейските възможности", в рамките на която над 130 представители на местния бизнес получиха качествено практически-ориентирано обучение.

Бизнес инкубатор - Бургас е съвместен проект на Община Бургас и Областна управа по оперативна програма «Развитие на конкурентоспособността на българската икономика» и основната му цел е да бъдат създадени блатоприятни условия за работа, за да бъдат преодолени трудностите и пречките за развитие на бизнеса в региона чрез предоставяне на обучения, консултации, скоро и офиси под наем на преференциални цени. Партньори на Бизнес инкубатор - Бургас могат да бъдат всички малки и средни предприятия и предприемачи с бизнес идея.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obuchiha-burgaskiya-biznes-426420
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.