Унищожават 900 кг солети, вафли и бонбони, иззети от обект в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 12:01 / 03.04.2013Коментари ()1037
900 кг хранителни продукти с изтекъл срок на годност ще бъдат унищожени, съобщи директорът на Областната агенция за безопасност на храните д-р Даниела Кепекова. Храните са били установени вчера при проверка на временен обект намиращ се в Северна промишлена зона-Бургас.

Д-р Кепекова посочи, че установените продукти са най-различни, от солети до вафли и бонбони, но без храни от животински произход.

"В момента на отварянето на обекта залежалите продукти щяха да тръгнат към потребителите. Подобен проблем с временните обекти и залежалата стока имаме всяка година и затова насочваме усилия в проверки именно на тях", каза директорът на ОБАБХ.

Паричната санкция, която ще се наложи на собственика на обекта ще е в най-голяма степен, но все още наказателното постановление не е издадено, тъй като има три дни за обжалване. Засилени проверки ще има както на временните обекти, така и във връзка с предстоящия Великден на обектите за продажба на яйца и месо.

За миналата седмица екипите на агенцията са извършили 183 проверки на обекти от търговската мрежа и заведения за хранене. Два акта са съставени за неизпълнение на предписание издадено от контролен орган и за неспазване на на хигиенните изисквания на самия обект. Девет предписания са издадени относно привеждане на обекти в съответствие с хигиенните изисквания. За миналата седмица няма насочени за унищожаване хранителни продукти.

Източник: Радио "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Unishtozhavat-900-kg-soleti-vafli-i-bonboni-izzeti-ot-obekt-v-Burgas-425089
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.