Одобриха пореден проект на община Несебър
Автор: Екип Burgas24.bg 10:36 / 03.04.2013Коментари ()341
ДФ "Земеделие" одобри проект на Община Несебър по Мярка 226 "Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности " от "Програма за развитие на селските райони 2007-2013". Проектът е със заглавие "Прилагане на ефективни инструменти за превенция на горските пожари в община Несебър" и включва дейности по изграждане на два броя изкуствени водоизточници за опазване на горите от пожари, три броя временни наблюдателни противопожарни пунктове (кули) и закупуване на оборудване за противопожарни депа и защитни средства.

Изкуствените водоизточници ще бъдат ситуирани съответно в землището на гр. Свети Влас, м. "Касада Саръгьолджук" и гр. Несебър, м. "Баира", като вместимостта на всеки един е 2х48 куб.м. Наблюдателните противопожарни пунктове (кули) ще се изградят в землището на с. Гюльовца, м."Курията", гр. Свети Влас, м."Касада Саръгьолджук" и гр. Обзор, м. "Иван Баир".
Проектното предложение е на стойност 269 353,12 лв. с ДДС и предстои сключване на договор за безвъзмездна финансова помощ между община Несебър и ДФ "Земеделие".



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Odobriha-poreden-proekt-na-obshtina-Nesebur-425054
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.