Започна наемането на сезонни работници по морето
Автор: Екип Burgas24.bg 17:29 / 28.03.2013Коментари ()1240
© Burgas24.bg
Започна наемането на сезонни работници по морето. Десетки работодатели в хотелиерството и ресторантьорството набират персонал за активния туристически сезон. В първата за годината трудова борса в Бургас работодатели предлагат и целогодишна заетост, предаде репортер на Burgas24.bg.

Полски работодател търси над 700 български работници за реализацията на голям проект, като предлага и атрактивно заплащане.За определени позиции месечното възнаграждение надхвърля хиляда лева.

Хиляди безработни от цялата страна дойдоха на първата за годината трудова борса в Бургас, за да търсят работа. Повечето от тях споделят, че принципно търсят постоянна работа, но такава няма и затова се насочват към сезонна. Готови са да приемат всичко каквото им предложат, за да работят, защото голяма част от дошлите на борсата нямат никакви доходи. Повечето споделиха очаквания за месечна заплата в рамките на 500-600 лева.

 

В момента има свободни работни места в цялата сфера на туристическото обслужване - готвачи, сервитьори, камериерки, администратори. Освен професионален опит, за да бъдат наети, кандидатите трябва да знаят поне два чужди езика.

Заради липса на квалифицирани кадри голяма част от работодателите са готови да наемат хора без опит. Всички предлагат осигуровки върху пълната заплата, както и ежедневен транспорт до комплекса. За тези, които са извън населените места, за които не може да бъде осигурен транспорт се осигурява квартира, която е за сметка на работодателя.

Повечето от туристическите комплекси са готови да приемат служители и по време на активния туристически сезон.

Полска фирма, изграждаща ново производство на територията на бургаската рафинерия предлага 710 работни места - монтьори на тръби, аргонови заварчици, кранисти. Компанията предлага атрактивно заплащане, за общи работници заплатата е от 600-800 лева, а над 1000 лева са за специалистите със по-специфично образование.

За позициите могат да кандидатстват хора от цялата страна,а изискванията са посочени в сайта на Агенцията по заетостта.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Zapochna-naemaneto-na-sezonni-rabotnici-po-moreto-424114
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.