Форум на психолозите ще се проведе в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 13:39 / 28.03.2013Коментари ()556
Утре в Морското казино ще се проведе Форум "Отворени врати на психологическите практики". Това е съвместно събитие на Дружество на психолозите в Република България и Община Бургас. На него ще се представи дейността на психолозите в Бургас пред бургаската общественост. Форумът ще се проведе от 29.03.2013 до 31. 03.2013г.

Планираното събитие е част от последователните усилия на ДПРБ да популяризира научната и практическа психология в българското общество, както и да утвърждава добри модели на психологически услуги и практики сред гражданите, респ. жителите на Бургас и областта. Събитието ще даде възможност за представяне на всички основни области на психологични услуги, активни към момента в общността, да възбуди интерес и ориентирано отношение сред гражданите на Бургас към по-висока критичност и насоченост в ползването на психологични практики и ще формира публична дискусия за стойността и мястото на професионалните психолози в съвременните дейности, насочени към хора в контекста на предстоящото приемане на Закон за регулацията на професионалната дейност на психолозите в Република България като страна член на ЕС.

Цели:
• Обществено ниво: Информационна - представяне на добри практики и приложение на психологията в различни сфери в живота на индивидуално, семейно, групово и организационно ниво.
• Вътре-групово ниво: общностно ориентирана - повишаване нивото на близост и сътрудничество, чрез засилване на вътрегруповата работа в колегията.
• Институционално ниво: засилване на връзките и механизмите за ефективно сътрудничество с всички институции предоставящи психологически услуги - държавни и частни болници, в т.ч. Психодиспансер, частни институции и бизнес организации, НПО сектор.

Входът е свободен.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Forum-na-psiholozite-shte-se-provede-v-Burgas-424050
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.