Концесионерът в "Ропотамо": Чистим реката не строим сгради
Автор: Екип Burgas24.bg 09:56 / 26.03.2013Коментари ()822
По повод разпространената информация, че в резерват "Ропотамо" се излива бетон и се строят сгради, от фирмата-концесионер "Венис Марина" заявяват, че изнесените факти не отговарят на истината. Ето тяхната позиция:

Това бе установено и от проверките на контролните органи в лицето на Община Приморско, Областна управа- Бургас и РИОСВ - Бургас. Във връзка с подготовката на туристическия сезон, фирмата-концесионер "Венис Марина" предприе почистване на района и обновяване на съществуващата материална база. Всички дейности, които са предприети са в съответствие с нашите задължения, регламентирани в концесионния договор.

За да изпълним задълженията си, стартирахме акция по почистването на реката и местността около нея. Започнахме освежителен ремонт на съществуващото открито заведение. За да осигурим комфорта и безопасността на туристите подменихме изгнилите дървени подпорни греди на постройката. Ремонтните дейности са съгласувани с РИОСВ. Не е извършена промяна нито в конструкцията, нито в квадратурата на заведението - стриктно се спазват всички параметри, заложени в договора.

Единственият пропуск е, че наетата за реконструкцията фирма е започнала работа преди да бъде издадено разрешителното за ремонтните дейности от Община Приморско. За да спазим стриктно изискванията на Закона, спряхме всички дейности до приключване на административната процедура. Ремонтът ще бъде възобновен веднага, след като Община Приморско издаде по надлежен ред разрешителното.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Koncesionerut-v-Ropotamo-Chistim-rekata-ne-stroim-sgradi-423510
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.