Родни ВУЗ-ове представят възможностите си за обучение през новата академична година в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:21 / 15.03.2013Коментари ()701
© Burgas24.bg
Над 20 висши училища - държавни и частни представят възможностите си за обучение през новата академична година в Бургас. Днес и утре в Младежкия културен център младите хора могат да научат за специалностите и възможностите, които дават най-изявените висши училища у нас, предаде репортер на Burgas24.bg.

Любопитното е че младите хора вече не избират само специалност заради самата нея, а избират града, в който да учат. Обясняват, че искат да участ в големи градове, които са добре уредени и дават възможност за намиране на работа по време на обучението, а и след него.

Почти всички висши училища ще запазят непроменени семестриалните си такси. Веднъж заради протестите на настоящите студенти и след това заради по-големия брой места за прием от самите кандидати.

Най-модерните специалности тази година са свързани с покритията на материали, с лазерните, оптичните и нанотехнологиите. Най-актуалните специалности в момента текат по линия на строителство на газопровода "Южен поток". Прави впечатление,че много университети разкриват специалности в газовия сектор, които целят в крайна сметка реализация на пазара и подготовка строителството на тези газопроводи.

Голяма част от новите специалности, които предлагат тази година българските университети са породени от заявките на бизнеса.

Следващите градове, в които младите хора ще могат да направят своя избор къде да продължат с образованието си са Стара Загора и Хасково.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Rodni-VUZ-ove-predstavyat-vuzmozhnostite-si-za-obuchenie-prez-novata-akademichna-godina-v-Burgas-421728
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.