Спиране на строеж обрича на гибел повече от 80 семейства в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 16:28 / 11.03.2013Коментари ()7618
200 000 лева да бъдат платени в едномесечен срок за да може законен строеж да бъде завършен. Това иска от собственика на строителна фирма зам.-председателката на сдружението срещу имотната мафия в Бургас - Иванка Сотирова. На видеозапис с мобилен телефон в края на разговора тя заплашва, че ако крупната сума не и бъде осигурена от изпълнителите на проекта, ще атакува строителните книжа във всички възможни институции и ще започне гладна стачка като по този начин ще възпрепятства довършването на сградата.

Фирмата, изпълнител на проекта "Бургос Строй", със собственик Стефан Колев е в напреднал етап от изграждането на жилищна кооперация в центъра на Бургас, за която има всички необходими строителни книжа. От старта на строежа до сега дружеството е спазило всяка буква от Закона. Но от там не са предвидили, че Иванка Сотирова очаква да получи своят дан от строежа, чрез заплахи и ежедневни жалби до съд, полиция, РДНСК.

Въпреки активността й жалбите удрят на камък. Бургаския административен съд не намира за основателни претенциите на Сотирова и прекратява делото срещу строителната фирма. Същото се случва и с множеството й жалби до полицията. Като последен ход Иванка Сотирова заплашва с тесни връзки с главния прокурор и гарантира на собственика на обекта Стефан Колев, че от строежа "няма да остане и една нова тухла", ако не и бъдат преведени парите.

Спирането на строежа обрича на гибел повече от 80 семейства. Те, заедно с ръководството на строителната компания вече са сезирали по случая Бургаска окръжна прокуратура и ОД на МВР - Бургас. Ощетените са решени да излязат на улицата и да предприемат протестни действия.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Spirane-na-stroezh-obricha-na-gibel-poveche-ot-80-semeistva-v-Burgas-420897
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.