НУМСИ започва проявите по случай патронния си празник
Автор: Екип Burgas24.bg 10:19 / 10.03.2013Коментари ()679
©
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С концерт на учениците от 1 до 7 клас започват проявите на Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров" в Бургас по случай патронния празник на учебното заведение.

Тази година преподаватели и ученици ще отбележат 114 години от рождението на Панчо Владигеров - един от най-изтъкнатите, най-темпераментните, най-личните представители на българската музикална култура. Световноизвестният български композитор е роден на 13 март 1899 година.

Първата празнична вечер ще се състои на 11 март - понеделник, от 18.00 часа в Залата на Областна Администрация.

Най-малките възпитаници на училището ще се представят пред своята публика с класически произведения, изпълнени на пиано, цигулка, виолончело, флейта, духови и ударни инструменти.

С Камерен концерт учениците от 8 до 12 клас ще представят своето майсторство на следващия ден - 12 март от 18 часа отново в залата на Областна Администрация.

На 13 март - сряда, от 18 часа в салона на Културен дом на нефтохимика, талант и красота ще демонстрират представителни творчески състави на училището, ученици от класовете по класически балет, актьорско майсторство, поп и джаз пеене.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/NUMSI-zapochva-proyavite-po-sluchai-patronniya-si-praznik-420591
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.