С минута мълчание и падане на колене протестиращите бургазлии почетоха паметта на Пламен Горанов
Автор: Екип Burgas24.bg 21:33 / 06.03.2013Коментари ()1524
© Impact Press Group
С минута мълчание и падане на колене протестиращите в Бургас почетоха паметта на Пламен Горанов. Пред снимката на Пламен Горанов всеки можеше да запали свещ в негова памет.

Протестиращите в Бургас днес бяха около 50. Сред тях имаше и деца. Отново бе повторено искането да не се разпуска Народното събрание и по-възможно най-бързия начин да бъде променен Избирателния кодекс така, че да се даде възможност на всички граждани, инициативни комитети и неправителствени организации да могат да участват в изборите, за да могат пряко да влияят върху това, което се случва в НС.

В началото на протеста бе обърнато внимание на различните групи, в които се разделят протестиращите в страната. На протеста бе обяснено, че протестиращите на Орлов мост в столицата в събота са намерили зала и ще се събират в 14.00 часа. Бургазлии обаче са друга общност, която се е събрала миналата седмица в Сливен. Но пък исканията са едни и същи. Протестиращите обаче бяха единодушни, че трябва да бъдат единни. При следващото събиране в Сливен протестиращите от Бургас ще настояват за сформирането на общ Инициативен комитет, който да обединява в един комитет.

Днес е била изпратено писмото с исканията на протестиращите от Бургас до президента. Новото искане е за мораториум за всички концесионни сделки. В Бургас се обмислят протестни действия относно приватизацията на "БДЖ - Товарни превози" като основното искане всъщност е налагане на мораториум от президента върху всички договори за концесии, за приватизации, обясни Михаил Неделчев, председател на Инициативния комитет. Все обаче няма яснота как ще протекат протестните действия, тъй като идеята е от днес. Той се надява скоро да се направи обща среща на представителите на протестиращите от всички градове в Сливен.

Започва да се изчерпва и нашето търпение, категоричен бе Неделчев като посочи, че и утре ще се събират от 18.00 часа на площад "Тройката".

Източник: Радио "Фокус"



Още по темата: общо новини по темата: 289
01.07.2016 »
01.07.2016 »
30.06.2016 »
28.05.2016 »
15.04.2016 »
01.04.2016 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/S-minuta-mulchanie-i-padane-na-kolene-protestirashtite-burgazlii-pochetoha-pametta-na-Plamen-Goranov-420004
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.