В Царево посрещнаха зам.-областния управител на област Къркларели
Автор: Екип Burgas24.bg 11:21 / 28.02.2013Коментари ()437
©
В Царево се проведе работна среща по проект "По-чисто бъдеще" в партньорство с Областна управа Къркларели.

На официална среща, зам.-кметът на Община Царево Васил Каридков посрещна турския екип, работещ по проекта. Делегацията от Турция се оглавяваше от зам.-областния управител на област Къркларели - Гюнай Йозтюрк.

Зам.-кметът на общината постави въпроса за изграждането на мост на р.Резовска и откриване на контролно-пропускателен пункт, като изтъкна че това би допринесло за развитието на туризма от двете страни на границата. Обсъдиха се дейностите по проекта за закупуването на машини за почистване и сметосъбиране и бяха разпределени задачите и отговорностите на двата екипа. Уточнен бе план-график за изпълнение на дейностите и бе приет комуникационен план. На срещата се обсъдиха и възможности за бъдещо сътрудничество и нови съвместни проекти.

Освен пряката работа по проекта делегацията от Турция посети Българо-германския център за професионално обучение и се запозна с начина на работа и предлаганите форми на обучение там. По време на престоя си те разгледаха Общински исторически музей - Царево и се запознаха с културно - историческото наследство на общината.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/V-Carevo-posreshtnaha-zam-oblastniya-upravitel-na-oblast-Kurklareli-418730
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.