Хиляди бургазлии по улиците, изпратиха писмо до президента
Автор: Екип Burgas24.bg 14:53 / 24.02.2013Коментари ()2520
Многохилядното мнозинство недоволно от енергийните монополи и стандарта си на живот премина по централните улици на града, предаде репортер на Burgas24.bg. В протеста се включиха и представители на студентските съвети от двата университета в Бургас. Младите хора настояват: "Да имаме бъдеще в страната си. Искаме по-добро образование, студентите специално алармираме за промени в образователната система от години и никой не ни обръща внимание. Затова сме тук. Не сме пристрастни към никоя политическа партия, симпатизираме само на това да имаме бъдеще в страната си, да има защо да останем в страната си".

Протестиращите са категорични, че: "Най-накрая България да бъде за българите и всички, които този 24 годишен преход го извършват и са виновни за катастрофалното състояние на народа да си получат заслуженото и най-накрая да влязат зад решетките". Други пък бяха още по-крайни :"политиците са върнат откраднатото и да отиват на съд. Да им се махне имунитета -съд за тях".

Хилядите недоволни в Бургас подготвиха и изпратиха до Президента Росен Плевнелиев и до всички български и чуждестранни медии писмо, в което настояват да бъде намалена финансовата тежест върху българските граждани от страна на енергийните монополи. Да бъдат прекратени всички дела водени от монополите срещу граждани заради неплатени сметки и още: "Нашите конкретни искания на този етап са- да не се разпуска Народното събрание,създаване на Обществен съвет от експерти, задължителна гражданска квота,който да изработи програма за изпълнение на тези искания на гражданите.създаване на програмен кабинет,сключване на договори между Обществения съвет и Програмния кабинет. Промяна на изборния закон- преминаване от пропорционален към мажоритарна изборна система".

Хилядите недоволни са категорични, че протестите ще продължават,докато не бъдат удовлетворени всички искания, които ще бъдат изпратени на Президента.




Още по темата: общо новини по темата: 289
01.07.2016 »
01.07.2016 »
30.06.2016 »
28.05.2016 »
15.04.2016 »
01.04.2016 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Hilyadi-burgazlii-po-ulicite-izpratiha-pismo-do-prezidenta-417884
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.