ГЕРБ против разпродажбата на имоти в Айтос
Автор: Екип Burgas24.bg 08:38 / 24.01.2013Коментари ()914
Вчерашното, шестнадесето по ред, заседание на Общински съвет Айтос предизвика дебати по повод искането на управителя на общинското дружество "Айтос-Автотранспорт" ЕООД г-н Пейчев за ползване на кредит за закупуване на 2 броя микробуси. Мнението на групата на ПП ГЕРБ е, че тъй като дружеството е в процес на приватизация управителят не може да извършва разпоредителни мерки с ДМА без съгласие на Общинският съвет, към даденият момент той няма такова разрешение. Самият управител влиза в противоречие със себе си - от една страна иска кредит за закупуване на 2 микробуса, а в същото време в публикация във вестник "Народен приятел" от 10.01.2013 г.твърди, че вече ги е закупил!

"Всичките разисквания по темата автотранспорт вече няколко месеца водят до мисълта, че Община Айтос все още не е решила какъв ще е пътят пред общинското дружество - един път го приватизира, на следващата сесия иска да го оздравява. Днес кметът заяви, че извършват социална услуга на населението, което е похвално, но дали си дава сметка, че един бъдещ собственик няма да е съгласен с него? Надяваме се до края на мандата главните действащи лица да си изяснят позициите, но с всичките тези противоречия нашето доверие към тях по тази тема е вече изчерпано", смятат от ПП ГЕРБ-Айтос.

Кметът Васил Едрев оттегли 3 докладни записки свързани с продажба на общинско имущество, а именно магазините "Дино" и "Детска радост". Групата на ПП ГЕРБ е категорично против разпродажбата.

При приемане отчета за изпълнение на годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост през 2012 г. групата общински съветници от ПП ГЕРБ постави следните въпроси:

Има ли несъбрани приходи от наеми от отдаването на язовирите и защо?

Земеделската година стартира октомври месец, а в отчета е записано, че предстои процедура. Защо земите не са отдадени и кой ще ги вземе сега?

Договорът за рекламна арка е изтекъл януари 2012 г. Защо не е подновен и колко са приходите от нея до края на 2012 г.

При приемане на Годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост през 2013 г. ПП ГЕРБ имаше следните питания: Има ли започната процедура за концесията на язовирите? Защо са заложени отново малко очаквани приходи?

По предложение на общинският съветник от ПП ГЕРБ Пенчо Желев за приемането на годишният план за приватизация през 2013 г. бяха извършени две отделни гласувания. Съветниците гласуваха със "за" продажбата на пакети от дяловете на търговски общински дружества, но гласуваха против приватизацията на общински нежилищни имоти, които се ползват за стопански цели.

От началото на мандата за първи път днес община Айтос купува имот , а не продава такъв! Съветниците гласуваха положително предложението за изкупуване на дял от съсобственост на имот, с изградена в него административна сграда "Младежки дом" на стойност 150 хил. лв. С това се приключва 20-годишната сага с изясняване съсобствеността на една сграда, намираща се в централна градска част.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/GERB-protiv-razprodazhbata-na-imoti-v-Aitos-410795
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.