Началник на земеделска служба в Несебър застана днес пред съда
Автор: Екип Burgas24.bg 12:14 / 22.01.2013Коментари ()505
© Burgas24.bg
Началник на земеделска служба в Несебър застана днес пред съда по обвинение, че в качеството си на длъжностно лице е издал 12 решения за възстановяване правото на собственост, като по този начин е възстановил неправомерно земи за над 2 милиона лева, предаде репортер на Burgas24.bg.

Делото срещу Йордан Сачанов започна в Бургаския окръжен съд и ще продължи до края на седмицата.

Според прокуратурата от началото на 2008 година до края на 2009-та Йордан Сачанов, в качеството си на началник на Общинска служба "Земеделие и гори"-Несебър е подписал решенията за възстановяване на 12 имота край морето.

Самият обвиняем не счита, че е нарушил закона: "Не знам, този въпрос трябва да го зададете на прокурора. Ние сме спазили изискванията, каквото е написано в закона, това сме изискали. Всички документи са ни представени от държавни институции-кадастър, община". Отрича да е имало някакъв натиск върху него оказван му от бизнес-среди имащи интереси към терените.

Според обвинението Документите не са съдържали необходимите реквизити. В приложените по преписките удостоверения и скица-проект, вместо номерата на съответните имоти по кадастрален план са били посочени проектни идентификатори. От община Несебър обясняват, че няма нарушения и от тяхна страна, тъй като въпросните 12 имота край морето са върнати от Районен съд Несебър.

Земите се намират в местността Кокала, където се намира базата на НСА край Несебър.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Nachalnik-na-zemedelska-sluzhba-v-Nesebur-zastana-dnes-pred-suda-410370
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.